Att flytta är en del av livet. Vissa flyttar många gånger, medan andra bara flyttar med flytthjälp stockholm en enda gång. Men oavsett hur ofta det är dags att packa dina saker och flytta till en ny bostad medför det mycket arbete. Allt ska packas, möbler ska bäras och bostaden ska städas för att nämna några saker som måste göras i samband med en flytt. Med tanke på hur krävande en flytt kan vara är det inte konstigt att det finns så många flyttfirmor. Hur kan de hjälpa dig? Kan man lita på firmorna? Är de värda att anlita? De här frågorna besvara vi längre ned.

Vad gör en flyttfirma?
De flesta vet nog om att flyttfirmor flyttar kundens bohag från den gamla bostaden till den nya. Det är givetvis en viktig del av arbetet, men det finns mycket mer du kan få hjälp med av en flyttfirma. Till exempel kan de packa dina ägodelar på ett tryggt och organiserat sätt. Självklart markerar de alla flyttkartonger så att du vet vilket rum de olika kartongerna ska till. Väl på plats i den nya bostaden kan flyttpersonalen även packa upp allt och ställa sakerna där du vill ha dem.

Flyttfirmor kan även erbjuda flyttkartonger och liknande. Du behöver alltså inte bege dig till matbutiken för att höra om de har tomma bananlådor som du kan få.

Numer erbjuder många flyttfirmor även flyttstäd. När ni transporterat alla saker till det nya boendet kan du alltså ägna dig åt att inreda ditt nya

Flytta ihop

hem. Flyttstädningen tar firman hand om, så den behöver du inte tänka på. Dessutom är de ansvariga för kvaliteten. Om den nya ägaren eller hyresgästen skulle klaga är det firman som ska åtgärda problemet.

Kan man lita på flyttfirmor?
De flesta flyttfirmor är seriösa och arbetar etiskt hela vägen. De har F-skattsedel, ansvarsförsäkring och lämnar skriftlig offert. Dessutom är de noga med att dina saker inte ska skadas under flytten. Därför kan man säga att de är att lita på. Men för att vara säker på att du hittar en sådan firma gäller det att kolla upp företaget först. Tänk även på att olyckor kan hända även om ett företag är seriöst. Om något skulle skadas trots att flyttpersonalen packat ordentligt kommer försäkringen täcka skadan.

Är det värt att anlita flyttfirmor?
Eftersom det finns så många fördelar med att anlita en flyttfirma är det ofta värt det. En viktig faktor är givetvis priset som du kan få reducerat tack vare RUT-avdraget. Avdraget görs på arbetskostnaden som kan sjunka med upp till 50 procent när du använder det. Därför är kostnaden ofta överkomlig även om tjänsten givetvis inte är gratis. För att ha rätt till RUT-avdraget ska du vara folkbokförd i Sverige och betala skatt i.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *